9.2.17

Josep M. Castañer (AV. Pont Major), Romà Monreal, Rafel Masià i Josep Fernández (AV. Palau Sacosta), Fina Escandell (AV. Vista Alegre – Carme 680331813), Josep Ma. Dalmau (Mancomunitat de Santa Eugènia ), Seo Ruíz i Jaume Manté (AV. Taialà, Domeny), Ma. Àngels Cedacers i Carles Clemente (AV. Devesa), Ramon Ternero i Dolors Estañol (AV. Montilivi), Jose Luis Munuera (AV. Eixample).


S’excusen en Ricard Camó de l’AV. Montjuïc. 

Temes de la reunió ordinària de la Federació de Veïns de Girona, 19 de desembre de 2016.

-  Informe dels diferents responsables d'àrea de les gestions fetes durant el darrer mes.

Serveis funeraris.

Jose Luis informa de la reunió del passat dijous 15 de desembre. S’informa el continguts de la proposta de reglament de serveis funeraris que anirà a Ple del 9 de gener.

En Josep Ma. amplia la informació en el sentit que el nou Reglament obre el mercat i la competència. Les condicions serien bastant estandarditzades a les que tenen altres ciutats. En síntesi requereix estar instal·lat en altre municipi en cas contrari requereix disposar d’una sala de vetlles, un vehicle i estoc de taüts i complements.

Mèmora estaria obligada a cedir les seves instal·lacions a altres operadors. Aquest nou reglament millorarà la transparència i abaixarà preus.



Devesa.



En Romà repassa l’informe que va presentar a la reunió de la FAV de 21 de novembre.

En Carles, des del respecte al posicionament de la FAV, planteja que la Devesa és un equipament de la ciutat. Actualment l’ajuntament posa a disposició de Fira de Girona i Auditori, per a activitats econòmiques, el Camp de Mart com a prolongació d’aquests equipaments. En aquest sentit manté un pla especial per a seguir fent el que vol. Malauradament, la Devesa més que un “parc” és una deixalleria.  La Plataforma defensa que es facin inversions per a fer un autèntic parc obert als veïns i veïnes. També caldria exigir a l’ajuntament una memòria de les activitats autoritzades a la Devesa i revitalitzar una zona que es de tota la ciutat.

Proposaríem elaborar un document senzill que recollís el posicionament de la FAV en relació amb la Devesa.

S’apunten temes com ara:

-          Buscar espais alternatius.

-          Optimitzar els aparcaments de la Plaça Miquel de Palol i Fontajau.

-          Treure les “Fires de Sant Narcís” i el mercat setmanal.



Nomenclàtor.

A la comissió de Nomenclator participa la Seo en representació de la FAV. Seo apunta, com a reflexió, l’impacta econòmic, entorn a 3000 € per veí, que es va dir que suposa canviar el nom dels carrers.

La Mancomunicat ha demanat a l’Ajuntament dedicar una avinguda a la memòria de la Núria Terés.



Bicicletes.

En Josep Ma. informa que s’ha demanat que s’inclogui el tema de les bicicletes a la propera reunió de la Taula de la Mobilitat.

Dolors informa que a la darrera reunió amb la Sílvia Paneque, des de l’Associació de la Gent Gran, va demanar fer una campanya de sensibilització sobre els riscos de conduir en bici sobretot pel que fa persones vulnerables com la Gent Gran.

La Seo informa de la petició de fer una reunió prèvia sobre la bicicleta en què estiguin representants tots els col·lectius i acordar normativa sobre l’ús de la bicicleta.



-  Informe del nostre representant per temes de Salut Pública Rafel Masià a la COFAVC (Confederació d' Associacions de Veïns de Catalunya )



En Rafel informa de la reunió que va assistir convidat per la COFAVC. Va ser una reunió de presa de contacte que va dirigir l’Albert Torrent (psicòleg) qui coneix molt bé la Conselleria de Salut.

-          Va transmetre l’interès de la Conselleria que les entitats participin.

-          La voluntat d’incorporar l’Hospital General de Catalunya que actualment està infrautilitzat.

-          El projecte de fer el Centre Català del medicament.

-          Elaborar un pla  de xoc d’urgències.

-          La reforma de l’atenció primària.

-          La Llei Catalana de Salut.

Per acabar varen quedar que seguirien en contacte....



La Federació defensa que la Regió Hospitalària de Girona disposi d’un sistema sanitari propi en què l’hospital Josep Trueta sigui l’Hospital de referència. També que la decisió final sobre la ubicació de l’Hospital Trueta ha de ser de naturalesa tècnica i no política. En aquest sentit la decisió no ha d’estar en mans dels alcaldes.